Αναζήτηση

Λήψεις (downloads)

Προγράμματα Δασικού Ενδιαφέροντος

Συγχρονισμός για την δημιουργία εφεδρικών φακέλων

hd-7

Η ανάπτυξη των Η/Υ είχε σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται τα αρχεία με τα οποία ο χρήστης εργάζεται σε αριθμό, αλλά και σε όγκο. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο σε όσους εργάζονται με χάρτες, δορυφορικές εικόνες, κλπ. Έτσι, δημιουργείται το πρόβλημα δημιουργίας εφεδρικών αρχείων (backup).

Μία απλή λύση, αλλά όχι και η πιο αποτελεσματική είναι η αντιγραφή των (επιθυμητών) φακέλων και αρχείων σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, αλλά τα αποθηκεμένα αρχεία θα αφορούν αυτά που ο χρήστης έσωσε την τελευταία φορά.

Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η δημιουργία εφεδρικών αρχείων με συγχρονισμό. Ο συγχρονισμός αρχείων και φακέλων ελέγχει το περιεχόμενο ενός συγκεκριμένου φακέλου και του αντίστοιχου φακέλου στο backup, συγκρίνει τα αρχεία μεταξύ τους, ένα προς ένα, και όταν εντοπίζει αλλαγές, φροντίζει να αντιγράψει μόνο τα αλλαγμένα αρχεία.

Υπάρχουν πολλά λογισμικά για συγχρονισμό backup, ένα διαδεδομένο ελεύθερο είναι το SyncBackFree, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την διεύθυνση http://www.2brightsparks.com/download-syncbackfree.html

Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι πολύ απλή και εύκολη (αλλά δεν υπάρχει η ελληνική γλώσσα για εγκατάσταση). Τρέχετε το πρόγραμμα από το εικονίδιο που δημιουργείτε στην επιφάνεια εργασίας. Δημιουργείτε ένα νέο profile δίνοντας ένα όνομα και πατάτε next. Στην επόμενη εικόνα επιλέγετε

την Synchronize (γιατί χρησιμοποιείται το λογισμικό αυτό για αυτήν την επιλογή). Πατήστε Done και μεταφέρεστε πλέον επιλογή φακέλων και αρχείων που θα συγχρονιστούν.

  A

Στο αριστερό κατάλογο μπορείτε να καθορίσετε πότε θα γίνει ο συγχρονισμός (when), και αν εξοικειωθείτε με το πρόγραμμα να χρησιμοποιήσετε πιο σύνθετες επιλογές (expert).

Με το ΟΚ δίνετε την εντολή για τον συγχρονισμό.

Απλό λογισμικό που μας σώζει από ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Ημερολόγιο

«  Ιανουάριος 2019  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Απόψεις του Διαχειριστή

Χρήσιμες συμβουλές

Ροές Ειδήσεων RSS Feeds

Μετρητής επισκεπτών

conter12

Επαφές

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 επισκέπτες και κανένα μέλος

Καινοτόμες εφαρμογές

Τηλεσυνομιλίες

Παγκόσμιος μετεωρολογικός χάρτης