Αναζήτηση

Λήψεις (downloads)

Προγράμματα Δασικού Ενδιαφέροντος

Προγραμματισμός με το Leaflet.js

 

Παλαιότερα η δημιουργία χαρτών απαιτούσε εκτεταμένες γνώσεις χαρτογράφησης, ακριβά λογισμικά, τεχνογνωσία αλλά κυρίως μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά του χρήστη. Σήμερα, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία, πολλά από τα οποία είναι δωρεάν, τα οποία απλοποίησαν τη διαδικασία χαρτογράφησης. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρήση της βιβλιοθήκης, του Leaflet.js. Το Leaflet είναι η κορυφαία βιβλιοθήκη JavaScript open-source για φιλικούς προς κινητές διαδραστικούς χάρτες. Το Leaflet σχεδιάστηκε με γνώμονα την απλότητα, την απόδοση και τη χρηστικότητα. Λειτουργεί αποτελεσματικά σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών, μπορεί να επεκταθεί με πολλά πρόσθετα, να διαθέτει ένα όμορφο, εύκολο στη χρήση και καλά τεκμηριωμένο API και έναν απλό, ευανάγνωστο πηγαίο κώδικα.

Το Leaflet.js είναι μια βιβλιοθήκη JavaScript που αν και μικρή, είναι γεμάτη με σχεδόν κάθε δυνατότητα που θα χρειαστεί ο χρήστης. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για τη δημιουργία χαρτών ή την οπτικοποίηση δεδομένων, το Leaflet.js είναι η βιβλιοθήκη για μάθηση. Εάν μια δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στη βασική βιβλιοθήκη της JavaScript, μπορεί να είναι διαθέσιμη ως ένα από τα πολλά πρόσθετα που υπάρχουν διαθέσιμα. Ο μεγαλύτερος προμηθευτής λογισμικού δημιουργίας χαρτών, το Ινστιτούτο Έρευνας Περιβαλλοντικών Συστημάτων (ESRI), κυκλοφόρησε ακόμη και μια προσθήκη για το Leaflet.js.

Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τα βασικά βήματα για προγραμματισμό με Leaftlet. Έτσι, θα παρουσιαστούν οι απαιτήσεις, οι δυνατότητες και πολλά παραδείγματα κατασκευής χαρτών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διάφορες ενότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με τους διαχειριστές του ιστότοπου.

 

1. Δημιουργία βασικού χάρτη με Leaflet.js

2. Εισαγωγή δεδομένων στους χάρτες με Leaflet.js

3. Χαρτογράφηση για κινητά με Java και Leaflet.js

4. Δημιουργία δεικτών με το Leaflet.js

Ημερολόγιο

«  Μάρτιος 2019  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Απόψεις του Διαχειριστή

Χρήσιμες συμβουλές

Ροές Ειδήσεων RSS Feeds

Μετρητής επισκεπτών

conter12

Επαφές

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

Καινοτόμες εφαρμογές

Τηλεσυνομιλίες

Παγκόσμιος μετεωρολογικός χάρτης