Αναζήτηση

Λήψεις (downloads)

Προγράμματα Δασικού Ενδιαφέροντος

Οι συναρτήσεις vlookup και index match

Σε αυτή την εφαρμογή θα παρουσιαστούν μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρουν οι συναρτήσεις vlookup, match, index στο excel.

Στο διαδίκτυο υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τα αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται η vlookup αντί των match και index. Τα κυριότερα σημεία της υπεροχής των index match έναντι της vlooup είναι το γεγονός ότι, με την MATCH, μπορείτε να εισαγάγετε στήλες του πίνακα σας χωρίς την στρέβλωση αποτελεσμάτων αναζήτησης. Κάθε φορά που θα πρέπει να εργαστείτε με ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χρειαστεί να πάμε πίσω για να επεξεργαστείτε τις στήλες σας και ενδεχομένως να εισαγάγετε μια νέα στήλη. Με την VLOOKUP, οποιαδήποτε αλλαγή ή διαγραφή στήλης που τροποποιεί τις τιμές επιστροφή σας θα αλλάξει τα αποτελέσματα των τύπων σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι στην index match μπορείτε να ορίσετε δεδομένα από τη δεξιά πλευρά του πίνακα σας. Τέλος η VLOOKUP απαιτεί να ορίσετε ένα τετράγωνο πίνακα αναζήτησης στον οποίο αναφορά στήλη σας δεν μπορεί να αλλαχθεί, ενώ με την index match δεν ορίζεται μία σειρά πίνακα και άρα δεν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα.Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της χρήσης των index match είναι η πιο δύσκολη σύνταξη των.

Στο παράδειγμα που εμφανίζεται η εφαρμογή μπορείτε να κρίνεται από μόνοι σας ποια συνάρτηση είναι η αυτή που σας διευκολύνει περισσότερο.

Υπενθυμίζετε η σύνταξη των συναρτήσεων είναι η ακόλουθη:

=vlookup (kookvalue;tablerange;column;false (ή true)

=match (lookupvalue; tablerange;type)

=index (tablerange;rownumber;[columnumber])

=index (range, match (lookup_value, lookup_range, match_type))

 

Το παράδειγμα μπορεί να το κατεβάσετε από εδώ

Ημερολόγιο

«  Φεβρουάριος 2019  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Απόψεις του Διαχειριστή

Χρήσιμες συμβουλές

Ροές Ειδήσεων RSS Feeds

Μετρητής επισκεπτών

conter12

Επαφές

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 επισκέπτες και κανένα μέλος

Καινοτόμες εφαρμογές

Τηλεσυνομιλίες

Παγκόσμιος μετεωρολογικός χάρτης