Αναζήτηση

Λήψεις (downloads)

Προγράμματα Δασικού Ενδιαφέροντος

Γλώσσες προγραμματισμού βιβλία για WebGIS

Πρώτον, θα χρειαστεί να ασχοληθείτε (μάθετε) Javascript και μια γλώσσα πλευράς διακομιστή: θα συστήσουμε την Python.

Ως πλαίσιο της Javascript AJAX, σίγουρα θα προτείναμε το jQuery, θα μπορούσατε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο: Learning jQuery. (Μερικά βιβλία jQuery μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ)

Υπάρχουν πολλές ελεύθερες πηγές στο διαδίκτυο για την Python, θα συνιστούσαμε (Μερικά βιβλία Python μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ):

•Dive into Python (http://www.diveintopython3.net/ )

Learning Python

Θα χρειαστεί επίσης να μάθετε ένα πλαίσιο χαρτογράφησης ιστού με Javascript. Το OpenLayer είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη λύση, οπότε σίγουρα θα πρέπει να την μελετήσετε.

Υπάρχει ένα ωραίο βιβλίο για αρχάριους, το OpenLayers Beginner's Guide.

Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας δεδομένα, πρέπει να έχετε ένα λογισμικό διακομιστή χαρτών, όπως το MapServer ή το GeoServer, για να δημιουργήσετε τις δικές σας υπηρεσίες WMS, WFS, WCS κλπ. Έχουν εξαιρετική τεκμηρίωση on-line.

Τέλος, είναι σημαντικό να έχετε master web standards όπως το WMS, WFS κλπ. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Πέρα από την καθαρή θεωρία, ο δικτυακός τόπος openGeo προσφέρει εκπαιδευτικά/εκπαιδευτικά προγράμματα για το ελεύθερο λογισμικό Γ.Σ.Π.:

http://workshops.opengeo.org/ Οι περισσότερες από αυτές αφορούν τη χαρτογράφηση ιστού.

Πριν από την επένδυση χρόνου ή χρήματος σε οποιαδήποτε κατηγορία ή ακόμα και βιβλίο θα πρέπει να κάνετε πρώτα μία έρευνα σχετικά με τις διαθέσιμες τεχνολογίες για χαρτογράφηση ιστού καθώς υπάρχουν πολλές στο διαδίκτυο. Η πρώτη ερώτηση που μπορείτε να αναρωτηθείτε είναι αν πρόκειται να ακολουθήσετε ένα εμπορικό προϊόν ή μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

Εάν εργάζεστε για μια εταιρεία που έχει ήδη πρόσβαση στο λογισμικό ESRI GIS ή έχετε τα χρήματα θα ήταν μία καλή επένδυση. Διαφορετικά, υπάρχουν πολύ καλά ελεύθερα API που είναι διαθέσιμα. Όσον αφορά την πραγματική χαρτογράφηση ιστού, υπάρχουν αρκετές επιλογές για προγραμματισμό. Πιθανότατα, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα API βασισμένο σε Javascript, καθώς αυτά είναι τα πιο ευρέως υποστηριζόμενα, δεν απαιτούν πρόσθετα και είναι τουλάχιστον κάπως βασισμένα στα πρότυπα. Ως αφετηρία δείτε τους παρακάτω συνδέσμους. Και οι δύο είναι API Javascript, η μία χρησιμοποιεί την ελεύθερη τεχνολογία google και την άλλη βασισμένη στην ESRI τεχνολογία που θα σας κοστίσει χρήματα. Μόλις αποφασίσετε ποια πορεία θα ακολουθήσετε (ανοιχτή πηγή ή εμπορική), μπορείτε να αρχίσετε να εξετάζετε τάξεις και βιβλία - αν και αν έχετε γνώση html και javascript μπορείτε ήδη να μάθετε σχεδόν τα πάντα από μόνοι σας online.

API Javascript του Google Maps:

http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/basics.html
Εφαρμογή API Javascript ESRI:

http://help.arcgis.com/en/webapi/javascript/arcgis/
Τέλος δείτε αυτό το βιβλίο: 'Web GIS: Principles and Applications (Web GIS: Αρχές και εφαρμογές)

Επίσης το ‘GIS for web developers' ('GIS για προγραμματιστές ιστού)' για αρχάριους που το κατεβάζετε από εδώ

Ημερολόγιο

«  Ιανουάριος 2019  »
ΔΤΤΠΠΣΚ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Απόψεις του Διαχειριστή

Χρήσιμες συμβουλές

Ροές Ειδήσεων RSS Feeds

Μετρητής επισκεπτών

conter12

Επαφές

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 επισκέπτες και κανένα μέλος

Καινοτόμες εφαρμογές

Τηλεσυνομιλίες

Παγκόσμιος μετεωρολογικός χάρτης